A képek megjelenítéséért kattintson ide.
 
 
 
  
 
 
 
Kedves Olvasónk!

2019-ben is heti rendszerességgel, aktuális és színes tartalommal jelentkezünk, hogy első kézből értesüljön termékeinkről és szolgáltatásainkról!

Kövesse figyelemmel mindig megújuló szakmai blogunkat is, melyre az alábbi cikkek kerültek ki frissen az elmúlt időszakban.

Kellemes időtöltést kívánunk!
 
 
 
 Friss cikkek a szakmai blogon  
 
 
  
 
 
 Mit vehetünk figyelembe az osztalékot terhelő szociális hozzájárulási adóalap éves felső határának a megállapítása során csökkentő tényezőkén?

 
 
 
 A szociális hozzájárulási adóról szóló 2018. évi LII. (Szocho.) törvény 2. § (2) bekezdése értelmében a törvény 1. § (5) bekezdés a)-e) pontjában felsorolt juttatások (e körbe tartozik az osztalék is) esetében a szociális hozzájárulási adót a magánszemélynek az adóévben legfeljebb a minimálbér 24 szeresének megfelelő adóalap (tehát 24 x 149.000 = 3.576.000) forint után kell megfizetnie.
 
 
 
 
Tovább olvasom
 
 
 
  
 
 
 
Kire vonatkozik a számviteli politika készítési kötelezettség?
 
 
 
 
A számvitelről szóló 2000.évi C. törvény 14 § (3) bekezdése szerint: „A törvényben rögzített alapelvek, értékelési előírások alapján ki kell alakítani és írásba kell foglalni a gazdálkodó adottságainak, körülményeinek leginkább megfelelő – a törvény végrehajtásának módszereit, eszközeit meghatározó – számviteli politikát.”  Ez az előírás vonatkozik minden gazdálkodóra?

 
 
 
 
Tovább olvasom
 
 
 
 Programajánló
 
 
 
  
 
 
 

A 2019. évben hatályos személyi jövedelemadó (többször módosított 1995. évi CXVII törvény) és a kisadózó vállalkozókra vonatkozó (többször módosított 2012. évi CXLVII. törvény) alkalmazása a gyakorlatban

Előadó:

Lepsényi Mária adószakértő

Kreditpont-érték:

5 kredit
adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők részére

 
 
 
 
Jelentkezem a szakmi napra
 
 
 
 Képzéseink