Kedves News Mix!

 

Hírlevél -> Kabala-kalamajka a könyvtárban!

 

2019. június 17-ig – Gyermekkönyvtár

Kalamajka a Somogyi-könyvtárban! – Ki legyen a Gyermekkönyvtár kabalaállata? Gyere, segíts dönteni!
Három állat forgatta fel a Somogyi-könyvtárat. A biztonsági őr ugyan próbálta a marha, a róka és az oroszlán útját állni, de sajnos minden próbálkozása ellenére a jószágok bőgve, ordítva és vicsorogva törték át a korlátot. Mint azt az illetékesektől megtudtuk, nem egyszerű vérmes vadakról szól a fáma, kultúréhség kerítette hatalmába a betolakodókat. Jelenleg is a könyvtár területén bujkálnak, bundájuk színe meg-megcsillan a könyvespolcok között, árnyékuk rendszeresen a könyvkupacok fölé vetül. Ám egy birodalomban csak egy király lehet, mint ahogyan a Gyermekkönyvtárban is csak egy jószágnak van hely… Ki legyen az, aki marad? A választás a tiéd! Döntsd el, ki legyen az új lakó, aki már többé nem betolakodó!
Add le szavazatod a Gyermekkönyvtárban, vagy a Somogyi-könyvtár Facebook-oldalán!

*

2019. május 29-től – Stefánia Fiókkönyvtár-klub (Szeged, Stefánia 2.)

Nyaralásra felkészítő ingyenes görög nyelvórák
A szegedi görögök és a Somogyi-könyvtár közös rendezvénysorozata keretében ingyenes görög nyelvórákon vehetnek részt az érdeklődők. A nyelvórák egy része a teljesen felújított Stefánia Fiókkönyvtár-klubban kerül megrendezésre.

*

2019. május 31. (péntek) 16 óra – 1. emelet, folyóiratolvasó

Most játszanak a szavak – Savanya István zenés-verses estje
Savanya István Ex Libris- és Pro Arte-díjas költő, dalszerző, előadóművész Most játszanak a szavak című zenés-verses összeállítása hangzik el a Somogyi-könyvtárban.
Az est vendégművészei: Pomázi Zoltán többszörös aranylemezes dalszerző, előadóművész, a Bojtorján együttes frontembere, valamint Csizmadia Anna, Junior Prima-díjas népdalénekes, a 2012-es Fölszállott a páva győztese.

*

2019. május 31. (péntek), 17 óra – Odesszai Fiókkönyvtár (Szeged, Székely sor 11.)

Négy nap Marokkó – élménybeszámoló vetítéssel
Herner Donát, a szegedi városi televízió operatőre Négy nap Marokkó címmel tart vetítéssel illusztrált élménybeszámolót a Somogyi-könyvtár Odesszai Fiókkönyvtárában. A Nyitottan a világra… című sorozat programja május 31-én, pénteken 17 órakor kezdődik.

*

2019. június 7-ig – Stefánia Fiókkönyvtár-klub (Szeged, Stefánia 2.)

Szünet – in memoriam Kopilovic Annamari
Kopilovic Annamária, a Pécsi Tudományegyetem balesetben elhunyt tervezőgrafika szakos hallgatójának emlékére kiállítás látható a Somogyi-könyvtár Stefánia Fiókkönyvtár-klubjában. „Kopilovic Annamari (1996–2018) a Pécsi Tudományegyetem Tervezőgrafika szakának hallgatója volt. A kiállítás szimbolikusan a Szünet címet kapta, ugyanis Annamari nagyon szerette a kávét és az időt, élményt, ami a kávészünetbe belefért. A kiállítás arra hivatott, hogy bemutassa rövid, de termékeny művészi pályafutását, ötvözve olyan „emlékmunkákkal”, amit osztálytársai, tanárai készítettek.” – olvasható a tárlat ajánlójában.
A kiállítás a Pécsi Tudományegyetem tanárai és tanulói segítségével valósult meg.

*

2019. június 29-ig – földszinti kiállítótér

Szecesszió a papírlapokon – kiállítás a Somogyiban
A Somogyi-könyvtár gyűjteményének legszebb szecessziós köteteiből és szegedi vonatkozású dokumentumaiból ad válogatást a Szecesszió a papírlapokon című kiállítás, amely június 29-ig tekinthető meg a könyvtár aulájában.
2019. június 6-án, csütörtökön tárlatvezetés lesz, ahol részletesen megismerkedhetnek az érdeklődők a kiállított művekkel, dokumentumokkal.

Üdvözlettel:

Somogyi-könyvtár
Cím: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4.
Telefon: 62/425-525; 20/563-6990
www.sk-szeged.hu


Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket az Instagramon is!

Erre a célra megadott személyes adatait hírlevélküldésre használjuk, hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig) tároljuk, utána automatikusan törlődnek.
Bővebben lásd: Adatkezelési tájékoztató

Ha szeretne leiratkozni hírlevelünkről, kattintson az alábbi linkre:

Ha a levélben megjelenő linkre nem tud kattintani, másolja át azt webböngészője címsorába
vagy iratkozzon le a könyvtár honlapján