Elektronikus Közbeszerzési alkalmazási gyakorlata az elmúlt egy év tükrében

Jogorvoslati tapasztalatok, törvénymódosítás aktualitásai

Budapest, 2019.06.13. – Támis Norbert

2018.január 1-től működésbe lépett és 2018. április 15-től kötelezően alkalmazandó lett Magyarország összes közbeszerzési eljárásban az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer.

Az új rendszer az elmúlt évek legjelentősebb újítását hozza a közbeszerzési eljárások lebonyolítása terén, kihívások elé állítva az ajánlatkérőket és az ajánlattevőket egyaránt.

Egy év alatt bőven rendelkezésre állnak működési tapasztalatok, jó és rossz gyakorlatok. Szakérőt előadónk tapasztalatai, illetve jelentős joggyakorlati példák ismertetése segítségül szolgálnak az ajánlatkérők és az ajánlattevők számára is, abba, hogy sikeres közbeszerzési eljárásokban vegyenek részt.

Emellett törvénymódosítás lépett életbe, mely 4 lépcsőben lép hatályba, 2019. április 1. napjától hatályos a legtöbb új rendelkezés. Készüljön fel rá időben!

Az előadáson lehetőség nyílik a résztvevők részéről az előadóval történő kötetlen szakmai konzultációra, a felmerülő kérdések közös megvitatására is!

Előadó: Támis Norbert jogi szakokleveles felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó és oktató, Target Consulting Tanácsadó Iroda ügyvezető

Tematika:

 • a 2018 év végén elfogadott közbeszerzési törvény módosítások bemutatása, többek között az áprilisban hatályba lépett részekre
 • Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a bevezetés utáni egy éves gyakorlati tapasztalatokkal
 • Az EKR felület használatával kapcsolatos napi aktualitások, javaslatok, iránymutatások, problémafelvetések

         * Mit kell ahhoz tenni, hogy érdemben használni tudjuk az EKR rendszert? (regisztráció,  jogosultságok kezelése)

         * Mire kell figyelni az EKR rendszerrel kapcsolatos jogosultságok kiosztása során a szervezeten belül (ajánlatkérőknél, ajánlattevőknél)?

         * Milyen úton jut el egy ajánlattevő a felhívástól a benyújtott ajánlatig? Milyen felületeket kell néznie és használnia?

         * Milyen dokumentálási kötelezettségei vannak az Ajánlatkérőknek az EKR-ben?

         * Milyen módon történik az EKR használata közös ajánlattétel illetve alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetek bevonása esetén?

        * Ajánlatkérők teendői az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (felhívás, dokumentáció összeállítása, elektronikus űrlapok összeállítása, kiegészítő tájékoztatások kezelése, hiánypótlások, felvilágosítás kérések, indokláskérések kezelése, számítási hiba javítás, eredményhirdetés, iratbetekintés)

        * Miként lehet titkosítani az ajánlat valamely részét az EKR rendszerben?

 • Összefoglaló tájékoztatással induló nemzeti eljárások lefolytatásának egyedi szabályai az EKR-ben
 • Közbeszerzési joggyakorlat az elmúlt időszakban
 • EKR-rel összefüggő döntőbizottsági határozatok
 • Digitális Kormányzati Ügynökséghez (DKÜ - amely fő feladataként koordinálja és ellenőrzi a kormányzati szervek és állami vállalatok informatikai beszerzési tevékenységét) kapcsolódó aktualitások
 •  az állami magasépítési beruházások megvalósítását érintő kormányzati központosítások

Jöjjön el Ön is és értesüljön első kézből szakértő előadónktól!

 

 JELENTKEZZEN MOST!

 

Időpont: 2019.06.13. 10:00 – 14:00

9:30-10:00 – Regisztráció

10:00 – 12:00 – A konferencia I. előadása

12:00 – 12:30 – Ebédszünet

12:30 – 14:00 – A konferencia II. előadása

Részvételi díj:

 • Kedvezményes díj: 24.900 Ft + Áfa (amennyiben 2019.06.06-ig jelentkezik és a konferencia előtt átutalja részvételi díját).
 • Teljes ár: 26.900 Ft + Áfa
 • 3 főnél több jelentkező esetén kérje cégükre szabott, egyedi ajánlatunkat!

A részvételi díj magában foglalja:

 • a regisztrációkor átadott mappát, előadás anyagot, jegyzetet, tollat
 • érkezéskor bekészítve: kávét/teát, üdítőt/ ásványvizet, pogácsát
 • ebédkor: szendvicsebéd, üdítőt/ásványvizet, kávét/teát.

Rendezvényünk minden résztvevőjének biztosítjuk az étkezést, nem kell külön igényelni!

Helyszín:

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ 

(1131, Budapest, József Attila tér 4.)

A változás jogát fenntartjuk!


2019.06.27. Ajánlattevői kiskáté, a közbeszerzések ajánlattevői oldala - Előadóink: Dr. Nagy-Fribiczer Gabriella, Dr. Szabó Andrea - Konferencia, Budapest BŐVEBB INFORMÁCIÓ
 

Ezt a levelet azért kapja, mert Ön korábban regisztrált internetes oldalaink valamelyikén vagy érdeklődött szolgáltatásaink iránt, vagy a közhiteles cégnyilvántartásból (Országos Cégnyilvántartási és Céginformációs Rendszer) származik; abban a cím a cégnek az elektronikus elérhetőségeként van megjelölve. Ebből következően a cím nem minősül személyes adatnak (lásd a 2011. évi CXII. Tv. 3. §-ának 1. és 2. pontját), még abban az esetben sem, ha egyébként a cég tulajdonosának vagy képviselőjének a nevét (is) tartalmazza. Mivel továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-ának (1) bekezdése értelmében csak a természetes személyektől kell előzetes hozzájárulást kérni ahhoz, hogy őket valaki - elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz felhasználásával - reklámmal közvetlenül megkeresse, a most kapott elektronikus levél nem minősülhet SPAM-nek.

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a hírlevelünkre. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: Leiratkozás