Kedves News Mix!

 

Hírlevél -> Közönségtalálkozó a Somogyi-könyvtárban

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy 2019. május 1-jén (szerdán) minden könyvtárunk zárva tart.

*

2019. április 24. (szerda), 16.30  – 1. emelet, folyóiratolvasó

Virágot Algernonnak – közönségtalálkozó a Somogyiban
Daniel Keyes Virágot Algeronnak című regényének színpadi változatát május 3-án mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház.
A premier előtt a darab főbb szereplőinek részvételével közönségtalálkozót rendeznek a Somogyi-könyvtárban.
Résztvevők: Horgas Ádám rendező, valamint Balog József, Borovics Tamás, Fekete Gizi és Menczel Andrea színművészek. Beszélgetőtársuk Almádi Róbert, a Návay Lajos Szakgimnázium magyar és kommunikáció szakos tanára.
A világhírű regényt Szervét Tibor Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes művész, jogász írta színpadra. „Megindító történet Charlie Gordon csodálatos szellemi fölemelkedéséről. Az értelmi fogyatékos férfi egy különleges, új orvosi módszer kísérleti alanya lesz. A kezelés megdöbbentő eredményeket hoz, mely Charlie előtt az élet új dimenzióit nyitja meg – annak minden gyönyörével és keservével. Méltóságteljes küzdelme felemelő példája az emberi kitartásnak, az optimizmusnak és a szeretet erejének” – olvasható az előadás ajánlójában.

*

2019. április 24. (szerda), 17 óra – Odesszai fiókkönyvtár (Szeged, Székely sor 11.)

Gazdiképző a könyvtárban
„Miért nem fogad szót a kutya? Hiába hívod, füle botját se mozgatja? Szobatisztasági problémákkal küzdötök? Húzza a pórázt sétáltatáskor? Félénk vagy éppen ellenséges más kutyákkal? Mindenre van válasz!” – így szól a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára (Szeged, Székely sor 11.) Gazdiképző-programjának ajánlója. Vendég: Putnik-Mayer Yvette, a Gazdiképző című kötet szerzője.

*

2019. április 25. (csütörtök), 10 óra – Északvárosi fiókkönyvtár (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.)

Családi pénzgazdálkodás – egy anyuka szemszögéből
Istók Zsófia happiness coach tart interaktív előadást Családi pénzgazdálkodás – egy anyuka szemszögéből címmel a Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárában.
Az április 25-én, csütörtökön 10 órakor kezdődő program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (tel.: 62/635-357, e-mail: eszak@sk-szeged.hu). „Hogyan beszéljünk otthon a pénzről? Milyen a jó családi költségvetés? Milyen bevételi forrásokból gazdálkodhat egy család? Miért nevezhetjük családunkat is egy vállalkozásformának? Hogyan érdemes pénzügyeinkre tekinteni, s mit érdemes róla gyermekeinknek megtanítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek már, gyere és beszélgessünk egy jót erről a témáról. Biztos vagyok benne, hogy sok hasznos információt és tapasztalatot tudunk megosztani egymással!” – olvasható a program ajánlójában.

*

2019. április 25. (csütörtök) 16 óra – 3. emelet, olvasóterem

Könyv-örökbefogadás a Somogyiban
A Szegedért Alapítvány 2019. évi díjazottjai a Somogyi-könyvtár régi gyűjteményéből választott köteteket fogadnak jelképesen örökbe. A 2003 óta hagyománnyá vált ünnep idei programja április 25-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik a könyvtár harmadik emeleti olvasótermében.
A kitüntetett vendégek: Homoki-Nagy Mária jogász, egyetemi tanár (fődíj), Varró András farmakológus, egyetemi tanár (a Tudományos Kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díja), Sándor János rendező (a Művészeti Kuratórium Gregor József-díja), Erdélyi Eszter középiskolai tanár (a Társadalmi-Állampolgári Kuratórium Debreczeni Pál-díja).

*

2019. április 25. (csütörtök), 17 óra – Odesszai fiókkönyvtár (Szeged, Székely sor 11.)

Kisállattartás – előadás a könyvtárban
Felelős kisállattartás címmel Rengei Antal állatorvos tart előadást a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtárában (Szeged, Székely sor 11.) április 25-én, csütörtökön 17 órai kezdettel.

*

2019. április 25. (csütörtök), 17 óra Csillag téri fiókkönyvtár (Szeged, Kereszttöltés u. 29.)

Korea-klub a Csillag téren
Utazzunk Dél-Koreába! – fontosabb úti célok, látnivalók címmel rendezik a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában (Szeged, Kereszttöltés u. 29.) működő Korea-klub következő programját, amely április 25-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik.

*

2019. április 26. (péntek), 16.30 – Rókusi fiókkönyvtár (Szeged, Vértói út 5.)

Szabadvízi tudnivalók
Szabadvízen való tartózkodás és közlekedés címmel Kunfalvi Zoltán rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott tart videovetítéssel illusztrált és eszközbemutatóval (mentőmellény, valamint a csónak kötelező tartozékai) egybekötött előadást a Somogyi-könyvtár Rókusi fiókkönyvtárában  április 26-án, pénteken 16.30 órai kezdettel.

*

2019. április 26. (péntek), 17 óra – alagsori klub

Időgazdálkodás családokra szabva
Hogyan tervezd meg egy napod? Majd tervezd azt újra, végül még kétszer rugalmasan szervezd át úgy, hogy este a megelégedettség érzésével feküdhess le. Hiszen aznap sem keltél hiába, a legfontosabbakat sikerült elintézned és családod minden tagja megkapta az őt megillető figyelmet. Miért nincs idő soha semmire? Hogyan csökkenthetjük az időhiánnyal járó stresszt önmagunk és családunk életében? Melyek a legjobb időgazdálkodási technikák? A résztvevők ezekre a fontos kérdésekre keresik a választ Istók Zsófia happiness coach, nagycsaládos anyuka vezetésével.

*

2019. május 9. (csütörtök), 16.30 – 1.emeleti folyóiratolvasó

Havas hegyek, vagány szakik – apa-lánya est Lackfi Margittal és Lackfi Jánossal
Van egy író, akinek Szakimesék című könyvét egyik lánya, Margit illusztrálta gyönyörűen. Van egy lány, aki többet olvasott, mint az apja, aki télen is nyitott ablaknál aludna, így nem is csoda, ha svéd szakos az egyetemen. Van egy lány, aki már maga is anyuka, ezért az apukája már nagypapa-költő. Írt is az unokája születésére alkalmi verset. Van egy író, aki egy szót se szólt senkinek legújabb könyvéről, a LEVÁGOTT FÜL című regényről, csak a lányának mesélt el mindent. Van egy család, ahol hat gyerek nőtt fel, akik mind mesehősök lettek, aminek hol örültek, hol nem. Lesz kiről beszélgetni, és lesz miből felolvasni.
A program ingyenes, de visszaigazolt REGISZTRÁCIÓhoz kötött.

Üdvözlettel:

Somogyi-könyvtár
Cím: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4.
Telefon: 62/425-525; 20/563-6990
www.sk-szeged.hu


Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket az Instagramon is!

Erre a célra megadott személyes adatait hírlevélküldésre használjuk, hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig) tároljuk, utána automatikusan törlődnek.
Bővebben lásd: Adatkezelési tájékoztató

Ha szeretne leiratkozni hírlevelünkről, kattintson az alábbi linkre:

Ha a levélben megjelenő linkre nem tud kattintani, másolja át azt webböngészője címsorába
vagy iratkozzon le a könyvtár honlapján