2020-10-13

Tisztelt Newsmix Hírlevél!


MEGNYÍLT A MEZŐKÖVESDI ZSÓRY LIGET GYÓGY- ÉS EGÉSZSÉGPARK


Új közösségi teret és egészségparkot alakított ki Mezőkövesd Város Önkormányzata a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő környezetében, melyhez 884 211 361 Ft támogatást nyert a GINOP-7.1.3-15-2016-00017 azonosítószámú pályázaton. A fejlesztés összköltsége 909 255 226 Ft, melyhez a város 25 043 865 Ft önerőt biztosított. A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark a Zsóry fürdő főbejárata előtti téren és az arborétum területén épült, szolgáltatásait térítésmentesen vehetik igénybe az idelátogató vendégek az év minden évszakában.

Innovatív egészségpark minden korosztálynak

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark a Zsóry fürdő gyógyhely egyediségét megőrizve épült meg. Az arborétum zöld ligeteiben, terein, sétányain szabadtéri fitnesz, futókör, petanque-pálya, thaichi-mező, jógatér, sétautak szolgálják a relaxálásra, sportolásra vágyó vendégeket, kellemes, zöld környezetben, megteremtve az aktív pihenés lehetőségét. Közösségi terei rendezvények, találkozók színterei, játszótere a gyermekes családoknak nyújt kikapcsolódást. A parkban felépült információs pont szolgáltatásaival a vendégek kulturált és szakszerű tájékoztatását szolgálja, kiegészülve kávézóval, ajándékbolttal és helyi termékeket kínáló termelői piaccal, de működik itt segway- és kerékpárkölcsönző is. A gyógy- és egészségparkban szabadtéri pihenőpadok, -bútorok, árnyékot adó ligetek, a matyó népművészetet idéző térelemek kaptak helyet.


Különleges látványosságok, zöld ligetek, közösségi terek

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségparkban kialakított ködszínház programhelyszínként működik. Mögötte különleges látványosságot nyújt a tájegység növény- és madárvilágát bemutató „növénytorony” az esti hang- és fényjátékkal vagy a napközbeni párásítással. A parkban több szökőkút található, köztük van egy elektromos kerékpárral meghajtható szökőkút is. 

Különleges fotópontok

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark területén 3D-s aszfaltrajzok készültek, amelyek különleges fotópontként, szelfipontként működnek. Próbálja ki, hogy milyen a szakadék fölött, egy vulkán tetején állva, vagy akár egy cápa szájában szelfizni!

Közlekedés, környezetbarát megoldások

Az autóval érkezők számára díjmentesen igénybe vehető rendezett parkolókat alakítottak ki. A kerékpárral érkezők járműveiket fedett kerékpártárolóban helyezhetik el, valamint kiépültek az elektromos autók és kerékpárok töltési pontjai is. A helyi és távolsági autóbusszal érkezőket új, fedett autóbusz megálló fogadja.

A környéken számtalan látnivaló várja a HungaryCarddal érkezőket, érdemes ellátogatni Egerbe, ahol ingyenesen látogatható a Dobó István Vármúzeum, a Gárdonyi Géza Emlékház, a demjéni Cascade Barlangfürdőben pedig fél áron élvezhetjük a páratlan wellness élményt.
 

A leveleket automatikusan küldjük Önnek, amennyiben nem kívánja megkapni, kattintson a leiratkozásra